Medlemsvilkår og personvernerklæring

Velkommen til Cubus Friends. Det er viktig at du tar deg tid til å lese gjennom våre medlemsvilkår.

Ditt medlemskap
• Det er helt gratis å melde seg inn og være medlem i Cubus Friends fordelsprogram
• Cubus Friends er et fordelsprogram der du kan tjene poeng du kan løse inn i bonussjekker, og motta fordeler og tilbud tilpasset deg som medlem i programmet.
• Som medlem samtykker du til at Cubus kan gi deg tips, gode tilbud, invitasjoner til events, konkurranser og relevant informasjon angående ditt medlemskap og ditt bonusprogram mm. via kanalene SMS, e-post og/eller Cubus Friends app. Du må selv velge minst en av disse kanalene du ønsker å bli kontaktet i. SMS kan kun sendes til mobilabonnenter som er tilknyttet det norske mobilnettet.
• For å bli medlem må du være over 16 år og ha adresse i Norge.
• Som medlem i Cubus Friends samtykker du i at Cubus kan lagre, prosessere og benytte opplysninger om deg som grunnlag for din bonusopptjening, tilpassede tilbud, medlemskampanjer og informasjon rundt fordelsprogrammet. Du kan lese mer om ditt personvern under avsnittet «Hvordan håndteres mine personopplysninger?».
• Medlemskapet er koblet mot ditt mobilnummer som også kan fungere som identifikasjon i tillegg til din kundeID.
• Du kan når som helst avslutte ditt medlemskap. Dette kan gjøres via app, på Mine Sider på cubus.com, via e-post eller ved å kontakte kundeservice på mail@cubus.com eller på telefon 21 93 76 11. Det er ingen bindingstid. Ved utmelding har du 30 dager på å bruke opp dine bonussjekker og rabattkuponger. Etter 30 dager vil alle dine personopplysninger, bonussjekker/-poeng og rabattkuponger bli slettet. Cubus forbeholder seg retten til å fravike dette punket ved forsøk på svindel.
• Som medlem får du tilgang til din helt egen medlemsside, der du har full oversikt over ditt medlemskap, og kan administrere din profil og dine samtykker.
• Cubus AS, Nesøyveien 4, 1396 Billingstad er ansvarlig for fordelsprogrammet Cubus Friends.
• Cubus AS forbeholder seg rett til å gjøre endringer i vilkårene for Friends fordelsprogram eller avslutte fordelsprogrammet. Endringer i vilkårene varsles til medlemmer senest 4 uker før endringen trer i kraft.
• Medlemskapet/avtalen gjelder inntil den sies opp av en av partene.

Bonus
• Alle kjøp i Norge, inkl. nettbutikk, gir bonus, med unntak av kjøp av gavekort.
• For bonusregistrering må du oppgi/fremvise medlemsnummer eller mobilnummer i kassen. I nettbutikken må du være innlogget.
• Bonuspoeng etterregistreres ikke.
• Hver krone gir ett (1) bonuspoeng.
• Du kan samle bonuspoeng så lenge du er medlem.
• 1000 oppsparte bonuspoeng genererer automatisk en bonussjekk på 50 kroner. Du kan bruke din bonussjekk i alle våre fysiske butikker i Norge. Bonussjekken vil ligge tilgjengelig for deg i kassen. Bonussjekken må brukes i sin helhet, og evt. restbeløp bortfaller ved kjøp for mindre enn sjekkens verdi.
• Bonussjekken har en egen gyldighetstid på 24 mnd.
• Bonuspoeng eller bonussjekker kan ikke løses inn i kontanter.
• Bonus og kjøpsinformasjon oppdateres kontinuerlig.
• Ved retur blir du fratrukket bonuspoengene du opptjente ved kjøp av varen.

Rabattkuponger
• Rabattkupongene gjelder ord. pris og kan ikke kombineres med andre tilbud.
• Rabattkupongene kan komme i form av %-avslag eller kroneravslag.
• Gyldighet på kupongene kan variere.
• Rabattkupongene kan benyttes 1 gang hvis ikke annet er kommunisert.
• Rabattkupongene kan ikke løses inn i kontanter, og evt. restbeløp bortfaller ved kjøp for mindre enn kupongens verdi.

Force majeure
Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for Cubus å oppfylle sine forpliktelser i forbindelse med uttak av bonus eller kjøp av produkter/tjenester, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure, opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer.

Hvordan håndteres mine personopplysninger?
Det er Cubus AS som er behandlingsansvarlig etter de gjeldende reglene om beskyttelse av personvernopplysninger. Vi ønsker å gi deg en best mulig handleopplevelse hos oss, og her finner du en oversikt over hvordan vi håndterer dine personopplysninger ihht. Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, heretter kalt «GDPR»).

Dette er personopplysningene vi behandler:
• Personopplysninger du registrerer når du blir medlem og når du oppdaterer din profil, som f. eks. navn, mobilnummer, e-postadresse, fødselsdato etc. Informasjonen du oppgir vil også kunne bli beriket via oppslagstjenester, eller via sosiale medier du gir oss tilgang til.
• Opplysninger om kjøp og opptjening av bonus når du benytter ditt medlemskap.
• Opplysninger om hvilke email/SMS du åpner og klikker i og hva du ser og klikker på i Friends app. Det gjelder også hvilke sider du besøker på cubus.com, hvilke linker du klikker på og hva du legger i din handlekurv. Når du er på cubus.com gjelder Cubus Personvernerklæring ved siden av disse medlemsvilkårene.
• Informasjon du oppgir via vår kundeservice
• Informasjon via cookies og beacons, se egne punkter nedenfor

Hva brukes mine personopplysninger til?
Ved å oppgi dine personopplysninger gir du ditt samtykke til at vi bruker dine opplysninger til å levere den servicen du forventer, som nærmere spesifisert gjennom formålene nedenfor.

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:
• For å opprette og håndtere din personlige brukerkonto og medlemskap i fordelsprogrammet
• For å kunne utstede bonuspoeng, bonussjekker og kontakte deg i forbindelse med ditt medlemskap.
• For å kunne gi deg relevant innhold, kommunikasjon og tilbud, gjennom automatisert profilering og vurdering. Å profilere vil si å analysere personopplysninger og kjøpshistorikk for å avdekke adferd, preferanser, evner eller behov hos deg som kunde.
• For å kunne gi deg best mulig hjelp når du kontakter oss
• For å ha mulighet til å vise deg mer relevante annonser i digitale flater, også i sosiale medier.
• For å kunne informere deg om tjenester som forbedrer din handleopplevelse hos oss. For eksempel nye samarbeidspartnere, nye betalingsløsninger eller andre nye tjenester som du selv kan ta stilling til om du vil benytte eller ikke.

Deler dere mine personopplysninger?
Vi deler kun dine personopplysninger med våre leverandører innenfor kundeservice, kommunikasjonstjenester, annonsering og teknisk support. Disse leverandørene trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss innenfor rammene av de behandlingsaktiviteter som fremgår av disse medlemsvilkår. Vi har databehandleravtaler med de aktuelle leverandørene som setter tydelige begrensninger for hvordan de kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernregelverk.

Hvor lagres mine personopplysninger?
Alle personopplysningene dine lagres innenfor EU/EØS, men noen av våre leverandører har tekniske supporttjenester plassert utenfor EU/EØS. Ved bruk av disse supporttjenestene, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU/EØS standardkontrakt for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme.

Hvordan kan jeg administrere mine personopplysninger?
Du kan når som helst velge å endre dine personopplysninger, og du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke, noe som vil innebære at medlemskapet avsluttes. Dette kan du enten gjøre selv, eller kontakte oss for å få hjelp.

• Ønsker du innsyn i dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
• Ønsker du å få dine personopplysninger korrigert, har du rett til å be om dette.
• Ønsker du å slette dine personopplysninger, har du rett til å gjøre dette så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre de.
• Ønsker du å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
• Du vil motta informasjon fra oss hvis vi gjør korrigeringer eller sletter dine personopplysninger, eller hvis vi begrenser behandlingen.
• Du har muligheten til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg.
• Du har rett til å gi beskjed dersom du mener vi ikke behandler dine personopplysninger ihht samtykket du har gitt oss.
• Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke
• Ønsker du ikke at vi benytter automatiserte avgjørelser og profilering av dine personopplysninger, kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke til medlemskap i vårt fordelsprogram.

Hvem har tilgang til personopplysningene mine?
Dine personopplysninger behandles bare av autorisert personell som har tilgang til informasjonen i kraft av sin yrkesmessige stilling, og som er underlagt en forpliktelse til utelukkende å hente/bruke dataene for det spesifiserte og legitime formålet de ble samlet inn for.

Hvor lenge lagrer dere data?
Dine persondata blir lagret så lenge du er aktivt medlem hos oss, og ikke selv velger å melde ut av fordelsprogrammet. Hvis du ikke har handlet eller hatt annen interaksjon med oss i løpet av 12 mnd, vil vi avslutte ditt medlemskap og slette dine persondata, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre de, jf. GDPR art. 17. Vi vil informere deg 3 uker før vi avslutter ditt medlemskap.

Hvordan sikrer dere mine persondata?
Vi lagrer personopplysningene dine i våre operativmiljøer. Miljøene bruker standard sikkerhetsmetoder for å forhindre uautorisert tilgang. Vi følger felles standarder for å beskytte personopplysninger og sensitiv informasjon.

Hvordan fungerer regelverket rundt personopplysninger?
All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Cubus som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler, dvs. «behandlingsansvarlig». Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes i Norge. Du har rett til å klage til Datatilsynet over behandlingen som gjøres av behandlingsansvarlig i forbindelse med disse medlemsvilkårene.

Cookies på cubus.com
Når du besøker våre nettsider, plasseres en cookie som brukes til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. Den gir informasjon om din aktivitet på våre nettsider. Den gjør det lettere for deg, da cookies gjør at din mobiltelefon eller datamaskin f.eks husker login-opplysninger ved ditt neste besøk. Cookies gir også oss informasjon om din adferd på våre nettsider, og du kan lese mer om Cookies på våre nettsider.

Beacons
Disse sender ut bluetooth-signaler som din mobiltelefon kan motta hvis du er i nærheten og har lastet ned appen. Signalet gjør det mulig for oss å sende deg notifikasjoner med relevant innhold basert på hvor du er. Du får kun notifikasjoner hvis du har godtatt å motta notifikasjoner via appen.

Kontaktinformasjon
Behandlingsansvarlig er Cubus AS, Nesøyveien 4, 1396 Billingstad, Norway. Har du spørsmål rundt ditt medlemskap eller dine personopplysninger, gjerne kontakt oss på mail@cubus.com eller på telefon 21 93 76 11.

April 2018